Helaas hebben we een ledenstop voor onbepalde tijd.

TOPDOG Track & Trail (is een wachtlijst)

Met onze eigen honden speuren we naar vermiste personen.

Fritzz is een kei in het blijven zoeken en ZaZu begint hier ook door de vele uren training het spelletje te snappen.

Wij hebben er veel plezier aan en hebben met deze 2 TOPPERS goede opvolgers voor onze reddingshond Joey.

Inmiddels geven we ook aan getalenteerde leden van de hondenschool een speur training.


Track:

Vlakte-zoeken door een hond die geheel op eigen benen en vermogen een (verstopt) slachtoffer zoek. dit kan op allerlei locaties zoals in de natuur of in gebouwen.

Wij gebruiken hiervoor industrie terreinen, slooppanden fabrieken, werkplaatsen, bossen terreinen e.d. in geheel noord nederland.

Wanneer het slachtoffer is gevonden dan wordt er aangeblaft waar de geleider van de hond het slachtoffer opdracht geeft de hond te belonen. Dit gebeurt meestal met een Kong of dummy waar even mee geravot wordt.n gedeelte te selecteren en een van de opties in de werkbalk te kiezen.

Trail:

Speuren aan de lange (minimaal 10 meter) lijn waarbij de hond de geur zowel hoog als laag oppakt. Het uitgelopen spoor kan wel 25 km lang zijn en dagen voor de training uitgelegd door een slachtoffer. Als beloning zijn een speeltje of voertje genoeg om de hond tevreden te stellen. Wel altijd zorgen voor vers water waar de hond weer opgeladen (met een schone neus ) aan het werk kan. De sporen worden zowel in de natuur als in stedelijk gebied uitgezet in geheel noord nederland.


Al met al een intensieve training waar zowel de hond als de baas veel plezier aan beleefd. Goed voor de conditie van baas en hond en je ziet heel wat van de omgeving. De ene keer in de rust van een heideveld de ander keer op een druk parkeerterrein in een stad. Aangelijnd mag je in Nederland bijna overal komen met je hond en als je uitlegt waarvoor je deze sport doet heeft men vaak begrip en bewondering voor de jou sport/training. We proberen vaak te wisselen van spoorloper en bij voorkeur geen gezinslid. van de hond. Hierdoor gaat de drift om te zoeken weg en is de uitdaging voor de hond weg.

0